Pięć 9-osobowych grup podczas Przygotowania do praktyk będzie miało okazję zapoznać się z organizacją pracy w kuchni i jej wyposażeniem. Umożliwi to zapoznanie się ze wszystkimi urządzeniami, w które wyposażona jest profesjonalna kuchnia restauracyjna. Dodatkowo Uczestnicy zostaną zapoznani z takimi zagadnieniami jak towaroznawstwo surowców kulinarnych i techniki obróbki wstępnej oraz możliwości jej wykorzystania. Nauczyciele będą mieli szansę na poznanie podstawowych wywarów zup i sosów oraz technik ich przygotowania, a także jaką europejską terminologię stosuje się w profesjonalnych kuchniach.
Przygotowanie do praktyk będzie także kładło nacisk na zaznajomienie Uczestników z tradycyjnymi i nowoczesnymi technikami obróbki termicznej używanej aktualnie w realnych warunkach pracy w kuchni.
Powodzenie wdrożenia Uczestników we wszystkie te zagadnienia zagwarantuje prowadzący Przygotowanie do praktyk – wykwalifikowany i doświadczony Mistrz sztuki kulinarnej.
Już wkrótce przedstawimy terminy i miejca pierwszych Przygotowań do praktyk, a już teraz serdecznie zapraszamy do śledzenia realacji z naszych zjazdów.