STATYSTYKI:
- Podczas sześciu dwudniowych spotkań sprawdziliśmy wiedzę i kwalifikacje 90 osób.
- W ciągu tych trzech miesięcy mieliśmy okazję poznać 17 Uczestników i 73 Uczestniczki.
- Wśród nich było 25 kelnerów i 65 kucharzy.
- Spędziliśmy razem w sumie 288 godzin.
- Spotkaliśmy się w 3 różnych miejscach.
- Diagnozę przeprowadziło w sumie 3 ekspertów.
- Każdy z uczestników otrzymał materiały. Rozdaliśmy w sumie 180 kompletów strojów kucharskich/kelnerskich, 90 notesów z długopisami, 90 teczek i dzienniczków praktyk
Wszystkie spotkania miały podobny przebieg. Uczestnicy i Uczestniczki mieli okazję wziąć udział w prelekcji Gender Mainstreaming i samoświadomości. Zbadaliśmy ich wiedzę teoretyczną w formie dwóch testów (oddzielny z wiedzy dydaktycznej i oddzielny z wiedzy związanej z branżą HoReCa). Zarówno kelnerzy i jak i kucharze zostali sprawdzeni pod kątem wiedzy z bazowych technik obsługi klienta/kulinarnych stosowanych w całej Europie.
Dodatkowo każdy przygotował i odegrał prezentację dydaktyczną, która pozwoliła w praktyce ocenić ich podejście do ucznia oraz techniki przekazywania wiedzy.
Jeśli relacja słowne to dla was za mało – zapraszamy do naszych Galerii. Znajdują się tam relacje fotograficzne i wideo z każdego Spotkania!
Kolejnym etapem realizacji Projektu jest Konferencja „Doskonalenia Kadry Szkół Zawodowych z Branży HoReCa, podczas której stworzone zostaną dwa programy doskonalenia zawodowego – oddzielny dla kucharzy i oddzielny dla kelnerów.
Konferencja odbędzie się w dniach 27-28.06.2011r. w Hotelu Krasicki**** w Lidzbarku Warmińskim i wezmą w niej udział zarówno przedstawiciele Szkół jak i przedsiębiorstw z branży hotelarsko-gastronomicznej w całej Polsce.