Pierwsi Uczestnicy odbyli pięciodniowe praktyki w kuchniach hotelowych Hotelu Sheraton i Bristol w Warszawie. Podczas pięciu dni praktyki w kuchni hotelowej każdy z nauczycieli zrealizował napięty plan zajęć. Pierwszego dnia Uczestnicy zapoznali się z organizacją pracy w kuchni śniadaniowej. Już po przekroczeniu progu kuchni Nauczyciele zakasali rękawy i zabrali się do pracy. Przejęci, ale bardzo …
Już w przyszły poniedziałek kolejni Uczestnicy rozpoczną dziesięciodniowe praktyki w ramach naszego Projektu. Praktykanci będą mieli okazję zapoznać się z organizacją pracy w prestiżowej sieci hotelarskiej – Grupy Anders. Dzięki swojej działalności turystycznej jest to od ponad 15 lat rozpoznawana marka nie tylko w Polsce, ale i na świecie. W ciągu tych 10 dni praktyk …
Bycie nauczycielem/nauczycielką, zwłaszcza w szkole zawodowej to nie tylko praca. Co więcej, to zawód inny niż wszystkie. Jego podstawą jest przede wszystkim pasja, chęć nauczania i dobre nastawienie do uczniów, a przede wszystkim ciągłe dokształcanie. Z opinii przedstawicieli i przedstawicielek przedsiębiorstw z branży hotelarsko-gastronomicznej jasno wynika, że istnieje przepaść między tym, czego uczniowie i uczennice …
Filmik instruktażowy Mistrza Sztuki Kulinarnej Adama Michalskiego – Podstawowe techniki krojenia warzyw. Mistrz Sztuki Kulinarnej Adam Michalski zaprezentował Uczestnikom naszego projektu podstawowe techniki krojenia warzyw. Wszyscy Nauczyciele uważnie słuchali instrukcji Mistrza, po czym sami chwycili za noże!
Pięć 9-osobowych grup podczas Przygotowania do praktyk miało okazję zapoznać się z organizacją pracy w kuchni i jej wyposażeniem. odatkowo Uczestnicy zapoznali z takimi zagadnieniami jak towaroznawstwo surowców kulinarnych i techniki obróbki wstępnej oraz możliwości jej wykorzystania. Nauczyciele mieli szansę na poznanie podstawowych wywarów zup i sosów oraz technik ich przygotowania, a także jaką europejską …
Już w przyszły poniedziałek kolejni Uczestnicy rozpoczną dziesięciodniowe praktyki w ramach naszego Projektu. Praktykanci będą mieli okazję zapoznać się z organizacją pracy w prestiżowej sieci hotelarskiej – Grupy Anders. Dzięki swojej działalności turystycznej jest to od ponad 15 lat rozpoznawana marka nie tylko w Polsce, ale i na świecie. W ciągu tych 10 dni praktyk …
Bycie nauczycielem/nauczycielką, zwłaszcza w szkole zawodowej to nie tylko praca. Co więcej, to zawód inny niż wszystkie. Jego podstawą jest przede wszystkim pasja, chęć nauczania i dobre nastawienie do uczniów, a przede wszystkim ciągłe dokształcanie. Z opinii przedstawicieli i przedstawicielek przedsiębiorstw z branży hotelarsko-gastronomicznej jasno wynika, że istnieje przepaść między tym, czego uczniowie i uczennice …
Filmik instruktażowy Mistrza Sztuki Kulinarnej Adama Michalskiego – Podstawowe techniki krojenia warzyw. Mistrz Sztuki Kulinarnej Adam Michalski zaprezentował Uczestnikom naszego projektu podstawowe techniki krojenia warzyw. Wszyscy Nauczyciele uważnie słuchali instrukcji Mistrza, po czym sami chwycili za noże!
Pięć 9-osobowych grup podczas Przygotowania do praktyk miało okazję zapoznać się z organizacją pracy w kuchni i jej wyposażeniem. odatkowo Uczestnicy zapoznali z takimi zagadnieniami jak towaroznawstwo surowców kulinarnych i techniki obróbki wstępnej oraz możliwości jej wykorzystania. Nauczyciele mieli szansę na poznanie podstawowych wywarów zup i sosów oraz technik ich przygotowania, a także jaką europejską …