Półfinał Kulinarnego Pucharu Polski za nami! Wczoraj (wtorek, 13 września) na targach Gastro Trendy w Poznaniu, Jury w półfinale Kulinarnego Pucharu Polski wyłoniło 8 ekip. Dzisiaj zawodnicy zmierzą się z zadaniem finałowym, którego wykonanie rozstrzygnie o zwycięstwie. Tematem półfinałów było przygotowanie zakąski gorącej z sandacza z dodatkiem borowika. Uczestnicy mieli na to 45 minut. Nie …
Wielkimi krokami zbliża się ostatni etap realizacji Projektu! W ramach Diagnozy początkowej wiedzy i umiejętności nasi Eksperci dydaktyczny i kulinarny przeprowadzili test wiedzy teoretycznej i praktycznej. Test wiedzy teoretycznej składał się z ok. 50 pytań z zakresu aktualnej sztuki kulinarnej. Testem na sprawdzenie stanu wiedzy praktycznej było, m.in. przeprowadzenie przez Nauczycieli 10-minutowej prezentacji dydaktycznej wykonania …
Niniejszym z przykrością informujemy, że unieważnione zostaje postępowanienr 9/EPDN/UOW z dnia 2 września 2011 r. dotyczące usług hotelarskich dla uczestniczek i uczestników oraz personelu Projektu „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa” w dniach 12-13 września 2011 r. w Warszawie.
Opiekunowie grupy Uczestników Uczestniczących w praktyce w dniach 13-26.09.2011r. Grupa kucharska – Giuliano Tassarini Ambasador włoskiej kuchni na świecie. Posiada bardzo bogate curriculum, czyniące z niego wybitną osobistość gastronomii i hotelarstwa. Wiedzę oraz umiejętności praktyczne zdobywał na przestrzeni kilkudziesięciu lat w takich instytucjach jak: Institute of Hotel Management and Tourism (Rimini), Institute „Le Notre de …
Większość Uczestników i Uczestniczek zakończyła już program doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach! Dlatego nadszedł czas na sprawdzenie nowych umiejętności nabytych podczas praktyk. Już niebawem ponownie odwiedzimy z kamerą naszych Uczestników w szkołach. Jesteśmy pewni, że zdobyte w trakcie praktyk doświadczenie przełoży się na wyniki w pracy dydaktycznej!
Wielkimi krokami zbliża się ostatni etap realizacji Projektu! W ramach Diagnozy początkowej wiedzy i umiejętności nasi Eksperci dydaktyczny i kulinarny przeprowadzili test wiedzy teoretycznej i praktycznej. Test wiedzy teoretycznej składał się z ok. 50 pytań z zakresu aktualnej sztuki kulinarnej. Testem na sprawdzenie stanu wiedzy praktycznej było, m.in. przeprowadzenie przez Nauczycieli 10-minutowej prezentacji dydaktycznej wykonania …
Niniejszym z przykrością informujemy, że unieważnione zostaje postępowanienr 9/EPDN/UOW z dnia 2 września 2011 r. dotyczące usług hotelarskich dla uczestniczek i uczestników oraz personelu Projektu „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa” w dniach 12-13 września 2011 r. w Warszawie.
Opiekunowie grupy Uczestników Uczestniczących w praktyce w dniach 13-26.09.2011r. Grupa kucharska – Giuliano Tassarini Ambasador włoskiej kuchni na świecie. Posiada bardzo bogate curriculum, czyniące z niego wybitną osobistość gastronomii i hotelarstwa. Wiedzę oraz umiejętności praktyczne zdobywał na przestrzeni kilkudziesięciu lat w takich instytucjach jak: Institute of Hotel Management and Tourism (Rimini), Institute „Le Notre de …
Większość Uczestników i Uczestniczek zakończyła już program doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach! Dlatego nadszedł czas na sprawdzenie nowych umiejętności nabytych podczas praktyk. Już niebawem ponownie odwiedzimy z kamerą naszych Uczestników w szkołach. Jesteśmy pewni, że zdobyte w trakcie praktyk doświadczenie przełoży się na wyniki w pracy dydaktycznej!