Blog with 2 Columns

Opiekunowie grupy Uczestników Uczestniczących w praktyce w dniach 13-26.09.2011r. Grupa kucharska – Giuliano Tassarini Ambasador włoskiej kuchni na świecie. Posiada bardzo bogate curriculum, czyniące z niego wybitną osobistość gastronomii i hotelarstwa. Wiedzę oraz umiejętności praktyczne zdobywał na przestrzeni kilkudziesięciu lat w takich instytucjach jak: Institute of Hotel Management and Tourism (Rimini), Institute „Le Notre de …

Więcej »

Większość Uczestników i Uczestniczek zakończyła już program doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach! Dlatego nadszedł czas na sprawdzenie nowych umiejętności nabytych podczas praktyk. Już niebawem ponownie odwiedzimy z kamerą naszych Uczestników w szkołach. Jesteśmy pewni, że zdobyte w trakcie praktyk doświadczenie przełoży się na wyniki w pracy dydaktycznej!

Więcej »

Czwartego września do kraju powróciła piętnastoosobowa grupa Uczestniczek i Uczestników projektu, którzy jako pierwsi uczestniczyli w zagranicznych praktykach zawodowych w ramach projektu „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa”. W Projekcie bierze udział w sumie 90 Nauczycieli/lek zawodu kucharz i kelner z całej Polski. Zostali oni podzieleni na sześć grup i będą realizować program doskonalenia zawodowego …

Więcej »

Przed Wami krótki wywiad z Uczestnikami, odbywającymi praktykę w Warmińskim Przedsiębiorstwie Budowlanym w Olsztynie! Już ponad połowa Uczestników i Uczestniczek zakończyła dziesięciodniowy program praktyk w ramach naszego projektu. Dzięki współfinansowaniu Europejskiego Funduszu Społecznego mieli szansę poznać specyfikę działalności przedsiębiorstw z wielu branż min. budowlanej, hotelarskiej, handlowej czy produkcyjnej. Podczas dziesięciu dni spędzonych w przedsiębiorstwie każdy …

Więcej »