Blog with 2 Columns

Popieramy innowacje! Zachęcamy do lektury bardzo interesującego wywiadu z Krzysztofem Czaplickim, Dyrektorem ds. Biotechnologii w Inkubatorze Science2Business: WYWIAD http://www.pi.gov.pl/PARP/CHAPTER_86203.asp?soid=1AE44D4C2AAE4561A605C101AC593CC7   Stawiajmy na innowacyjne pomysły. Gdyby nie nowatorskie podejście twórcy Projektu „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu” program doskonalenia zawodowego nie byłby tak interesujący i… efektywny.

Więcej »

Choć już dwie pierwsze grupy Uczestników wzięły udział w Diagnozie końcowej wiedzy i umiejętności Nauczycieli, to nie zapominajmy, że praktyki wciąż trwają. Właśnie dziś kolejni Nauczyciele rozpoczęli praktyki w kuchni restauracyjnej. Przez pięć dni mają wyjątkową szansę uczyć się od najlepszych kucharzy, bo pod okiem samego Adama Chrząstowskiego, Mistrza sztuki kulinarnej. Restauracja „Ancora” w Krakowie słynie …

Więcej »

Pani Kasia – Uczestniczka Projektu przesłała nam niezwykle miły prezent mianowicie fotorelację z przebytej praktyki !      Pani Kasia i Pani Bożena odbywały praktykę w przedsiębiorstwie WPB Rombud w Olsztynie. Uczestniczki miały okazję zapoznać się ze działalnością marketingową, deweloperską oraz prowadzeniem księgowości w branży budowlanej. Dodatkowo miały szansę odwiedzić nowe inwestycje przedsiębiorstwa i poczuć się …

Więcej »

Z sukcesem zakończyliśmy drugie zagraniczne praktyki zawodowe. Jedenaście uczestniczek i czterech uczestników Projektu przez dwa ciężkie tygodnie odbywali praktyki w restauracji La Scuola di Serra w Serramazzoni. Mieli oni okazję na własnej skórze odczuć jakie panują zasady i jak wygląda praca w prawdziwej restauracji. Uczestnicy i uczestniczki nie ukrywali, że zasady te różnią się znacznie …

Więcej »