« Wszystkie projekty Przedsiębiorczość » Innowacje »
-
Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej
Projekt skierowany do Nauczycieli Przedmiotów Zawodowych oraz Instruktorów Praktycznej Nauki Zawodu kucharz oraz pokrewnych. Głównym celem projektu było opracowanie z przedsiębiorcami i szkołami zawodowymi programu doskonalenia zawodowego a następnie podniesienie poziomu kwalifikacji praktycznych i dydaktycznych 45 Nauczycieli z całej Polski.
-
Efektywny Nauczyciel Zawodów Ekonomicznych
Projekt skierowany do nauczycieli przedmiotów zawodowych oraz instruktorów praktycznej nauki zawodu: technik ekonomista, rachunkowości, administracji oraz pokrewnych. Celem projektu było podniesienie poziomu kwalifikacji praktycznych i dydaktycznych nauczycieli.
-
Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych dla małych i średnich przedsiębiorstw
Projekt zrealizowano w celu przeszkolenia 132 pracowników z 80 mikro i małych przedsiębiorstw gastronomicznych z województw: mazowieckiego, podlaskiego, warmińsko-mazurskiego, kujawsko-pomorskiego i pomorskiego w celu zwiększenia ich adaptacyjności do wymogów gospodarki.
-
Profesjonalnie przygotowany kucharz źródłem sukcesu rynku kulinarnego w Polsce
Projekt zrealizowano w celu przeszkolenia 150 pracowników z 90 mikro i małych przedsiębiorstw gastronomicznych w celu zwiększenia ich adaptacyjności do wymogów gospodarki. 40% uczestników stanowili uczestnicy w wieku powyżej 45 +.
-
Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur
Projekt zakładał podniesienie kwalifikacji zawodowych 60 pracowników podmiotów świadczących usługi gastronomiczne na terenie województwa warmińsko-mazurskiego poprzez cykl praktycznych i teoretycznych szkoleń.
-
Ucz się od najlepszych – zostań kucharzem potraw regionalnych
Celem projektu było podniesienie poziomu znajomości sztuki kulinarnej wśród 32 beneficjentów wybranych spośród osób odchodzących z rolnictwa lub planujących rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej w małej gastronomii.
-
Komercjalizacja Nauk Innowacyjnych
Komercjalizacja Nauk Innowacyjnych jest projektem realizowanym od maja 2010 r. do końca listopada 2011 r. Jego głównym celem jest podniesienie umiejętności pracowników jednostek naukowych i podmiotów działających na rzecz nauki w zakresie zarządzania badaniami naukowymi i pracami rozwojowymi oraz komercjalizacji rezultatów prac badawczych.
-
Nie ustawaj, kształć się ustawicznie
Adresatami projektu były osoby dorosłe z woj. warmińsko-mazurskiego, dla których uzupełnienie bądź zdobycie potwierdzonego formalnie wykształcenia stało się szansą na nowe, bardziej satysfakcjonujące życie zawodowe.