Czas na pierwsze podsumowania! Już kilkunastu Nauczycieli zakończyło dziesięciodniowe Praktyki w kuchni restauracyjnej (5 dni) i hotelowej (5 dni). Mieli okazję współpracować z najlepszymi kucharzami w najlepszych hotelach i restauracjach, a poniższa relacja chociaż pokrótce przybliży, jak sobie poradzili w rzeczywistych warunkach pracy kucharza. RELACJA Z PRAKTYK W KUCHNI RESTAURACYJNEJ I HOTELOWEJ
Przed Wami krótka relacja z praktyki napisana przez Uczestnika Projektu p. Zbigniewa Nowocienia z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Opinia/Wrażenia/Wspomnienia:) W dniach 1-5.08.2011 roku odbywałem praktyki w ramach projektu Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu w Restauracji MOONSFERA w Warszawie. Miałem możliwość zaobserwować pracę w wysokiej klasy restauracji, która organizuje różnego rodzaju … Kolejna Uczestniczka Projektu udzieliła nam krótkiego wywiadu na temat, jak ocenia praktykę w kuchni hotelowej renomowanego Hotelu Sheraton w Warszawie. Pani Dorota Malinowska-Koper ze Szczecina jest nie tylko świetną nauczycielką, ale też i przesympatyczną osobą – przekonajcie się sami oglądając wywiad! Jesteśmy dumni, że przy realizacji Projektu możemy współpracować z wieloma wybitnymi Mistrzami Sztuki Kulinarnej. Dzięki temu Uczestnicy mają okazję uczyć się od najlepszych. Każdy Opiekun praktyk wkłada dużo serca w jak najbardziej efektywne przekazywanie wiedzy Nauczycielom biorącym udział w naszym Projekcie. Cierpliwie odpowiadają na setki pytań i z zaangażowaniem czuwają nad realizacją programu praktyk. A co … Rozmawialiśmy już z Opiekunami praktyk – teraz oddajemy głos Uczestniczce Projektu! Kilka słów na temat, jak ocenia Projekt „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu” oraz praktyki w kuchni hotelowej.