Opiekunowie praktyk to zazwyczaj Szefowie kuchni hoteli i restauracji, w których nasi Uczestnicy odbywają praktyki. Choć są bardzo zapracowani zawsze znajdą czas na „kilka słów do mikrofonu”! Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego z Szefem kuchni Hotelu Crocus w Zakopanem – Sebastianem Krauzowiczem w roli głównej. Udzielił nam krótkiego wywiadu, ale odpowiedzi na nasze pytania były jak …
Już 30 Nauczycieli odbyło praktyki w kuchni hotelowej! Z radością możemy pochwalić się, że 30 Nauczycieli biorących udział w Projekcie odbyło praktyki w kuchni hotelowej. Warto podkreślić, że mieli okazję poznać rzeczywistą pracę kucharza w tak renomowanych Hotelach, jak np. Hotel Sheraton czy Hotel Bristol w Warszawie. Wszyscy starali się wykorzystać te pięć dni jak … 11 i 12 lipca 2011r. aż 16 Uczestników rozpocznie udział w praktykach! Poszczególne terminy i miejsca praktyk: Praktyka w kuchni hotelowej – Hotel Sheraton w Warszawie 11 – 15 lipca 2011r. (4 Praktykantów) – Hotel Crocus w Zakopanem 11 – 15 lipca 2011r. (3 Praktykantów) – Hotel Bristol w Warszawie 11 – 15 lipca 2011r. … Swoją opinię o Projekcie „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu” oraz jego uczestnikach wyraził Szef kuchni Hotelu Bristol w Warszawie, a zarazem Opiekun praktyk – Michał Tkaczyk zachęcamy do obejrzenia krótkiego filmiku, bo naprawdę warto! Pierwsi Uczestnicy odbyli pięciodniowe praktyki w kuchniach hotelowych Hotelu Sheraton i Bristol w Warszawie. Podczas pięciu dni praktyki w kuchni hotelowej każdy z nauczycieli zrealizował napięty plan zajęć. Pierwszego dnia Uczestnicy zapoznali się z organizacją pracy w kuchni śniadaniowej. Już po przekroczeniu progu kuchni Nauczyciele zakasali rękawy i zabrali się do pracy. Przejęci, ale bardzo …