Filmik instruktażowy Mistrza Sztuki Kulinarnej Adama Michalskiego – Podstawowe techniki krojenia warzyw. Mistrz Sztuki Kulinarnej Adam Michalski zaprezentował Uczestnikom naszego projektu podstawowe techniki krojenia warzyw. Wszyscy Nauczyciele uważnie słuchali instrukcji Mistrza, po czym sami chwycili za noże!
Pięć 9-osobowych grup podczas Przygotowania do praktyk miało okazję zapoznać się z organizacją pracy w kuchni i jej wyposażeniem. odatkowo Uczestnicy zapoznali z takimi zagadnieniami jak towaroznawstwo surowców kulinarnych i techniki obróbki wstępnej oraz możliwości jej wykorzystania. Nauczyciele mieli szansę na poznanie podstawowych wywarów zup i sosów oraz technik ich przygotowania, a także jaką europejską … Podczas Przygotowania Uczestników do praktyki Krzysztof Szulborski Mistrz Sztuki Kulinarnej wcielił się w rolę cierpliwego, ale wymagającego trenera. To było pięć dni intensywnej nauki. Sami zobaczcie, jak poradzili sobie nasi Nauczyciele z grupy I! Z radością informujemy, że pierwsi Nauczyciele rozpoczęli udział w dziesięciodniowych praktykach w kuchniach hotelowej (5 dni) i restauracyjnej (5 dni). Czteroosobowa grupa 13 czerwca rozpoczęła praktyki w renomowanym Hotelu Sheraton***** w Warszawie. Wszyscy są bardzo podekscytowani, w końcu praktyki to najważniejszy etap udziału w Projekcie „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu”. Naszym drogim Uczestnikom … Z przyjemnością informujemy, że już 1 czerwca Przygotowanie do praktyki rozpoczną Uczestnicy z Grupy IV! Terminy Przygotowania Uczestników do praktyki: – Grupa IV: 1-5 czerwca 2011r. – Grupa V: 6-10 czerwca 2011r. Do zobaczenia w Pomorskiej Akademii Kulinarnej!