Pierwsza 9-osobowa grupa Uczestników Projektu „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu” zakończyła Przygotowanie do praktyki. W Pomorskiej Akademii Kulinarnej podczas pięciu dni Nauczyciele mieli niesamowita okazję pracować pod czujnym okiem Mistrza Sztuki Kulinarnej – Krzysztofa Szulborskiego. W napiętym harmonogramie Przygotowania Uczestnikow do praktyki znalazły sie takie pozycje jak nauka krojenia warzyw według określonych technik: julienne, brunoise, batonettes, …
Przygotowania Uczestników do praktyki odbędą się w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku. Trenerem kluczowym będzie Krzysztof Szulborski – Mistrz Sztuki Kulinarnej. Przypominamy terminy zjazdów trzech pierwszych grup Uczestników Projektu: * Grupa I 16 – 20 maja 2011r. * Grupa II 21 – 25 maja 2011r. * Grupa III 26 – 30 maja 2011r. Z niecierpliwością … Kolejnym z etapów realizacji Projektu jest Przygotowanie do praktyk. A oto terminy pierszych trzech 5-dniowych zjazdów: Grupa I 16 – 20 maja 2011r. Grupa II 21 – 25 maja 2011r. Grupa III 26 – 30 maja 2011r. Więcej szczegółów podamy już wkrótce! Nasza galeria filmów powiększyła się o kolejny film z Diagnozy początkowej wiedzy i umiejętności Nauczycieli. Przeżyjmy to jeszcze raz, tym bardziej, że już wkrótce z Uczestnikami Projektu spotkamy się na 5-dniowym Przygotowaniu do praktyk! Z radością informujemy, że grono naszych znajomych na portalu Facebook liczy już ponad 300 osób! Wśród nich znajdziemy wielu wspaniałych kucharzy i miłośników gotowania, jak również duże grono Mistrzów Sztuki Kulinarnej. Dziękujemy także za wszystkie wyrazy popracia – w tym płynące od Mistrzów Sztuki Kulinarnej. Poniżej przedstawiamy wypowiedzi cenionych ekspertów w dziedzinie gastronomii – Krzysztofa …