Przygotowanie Uczestników do praktyk będzie trwało 5 dni. Pięć 9-osobowych grup podczas Przygotowania do praktyk będzie miało okazję zapoznać się z organizacją pracy w kuchni i jej wyposażeniem. Umożliwi to zapoznanie się ze wszystkimi urządzeniami, w które wyposażona jest profesjonalna kuchnia restauracyjna. Dodatkowo Uczestnicy zostaną zapoznani z takimi zagadnieniami jak towaroznawstwo surowców kulinarnych i techniki …
Informacje o przeprowadzonej Diagnozie początkowej wiedzy i umiejętności pojawiły się na wielu portalach poświęconych gastronomii. Relacja z Diagnoz początkowych cieszy się dużą popularnością – zainteresowaliśmy wiele portali gastronomicznych, m.in. portal papaja.pl. Cieszymy się także, że otrzymujemy tyle miłych słów poparcia od Kuratorów Oświaty. Po zapoznaniu się z relacją podsumowującą nasze pierwsze zjazdy – zapraszamy do obejrzenia … Już jest! Czas na podsumowanie Diagnozy początkowej wiedzy i umiejętności Nauczycieli. Podczas 2-dniowych zjazdów Ekspert kulinarny i Ekspert dydaktyczny przeprowadzili weryfikację wiedzy teoretycznej i praktycznej Uczestników projektu. Odpowiedź na pytanie na czym polegała znajdziecie poniżej: Relacja z Diagnozy początkowej wiedzy i umiejętności Nauczycieli przedmiotów zawodowych z zakresu sztuki kulinarnej i dydaktyki praktycznej nauki zawodu Konto naszego Projektu na www.chomikuj.pl zapełnia się zdjęciami z Diagnoz początkowych wiedzy i umiejętności i po pięciu dwudniowych zjazdach możemy pochwalić się ok. 1000 zdjęć! Zapraszamy serdecznie do oglądania zdjęć na www.chomikuj.pl/enskwm wszystkich zainteresowanych realizacją projektu „Efektywny Nauczyciel Sztuki Kulinarnej – wdrożenie modelu”.