Czasem trudno w to uwierzyć, ale połowa praktyk zawodowych już za nami. 45 uczestników i uczestniczek zakończyło już realizację programu doskonalenia zawodowego opracowanego na konferencji „Doskonalenie kadry szkół zawodowych z branży HoReCa”. Trzecia grupa – piętnaście uczestniczek projektu, 9 października wróciła z Portugalii. Pierwszy tydzień praktyki realizowany był w restauracji Sarrazola. Natomiast część druga praktyki …
Zapraszamy do przeczytania ciekawego artykułu o zaprzyjaźnionym Projekcie! http://www.pi.gov.pl/PARP/CHAPTER_86203.asp?soid=1AE44D4C2AAE4561A605C101AC593CC7 W jednym z ważniejszych dni w całym roku szkolnym, Dniu Nauczyciela, chcielibyśmy złożyć najserdeczniejsze życzenia uczestniczkom i uczestnikom Projektu, Dużo zdrowia, cierpliwości, wytrwałości, wielu sukcesów zawodowych oraz zadowolenia z uczennic i uczniów! – Zespół Projektu „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa” Z sukcesem zakończyliśmy drugie zagraniczne praktyki zawodowe. Jedenaście uczestniczek i czterech uczestników Projektu przez dwa ciężkie tygodnie odbywali praktyki w restauracji La Scuola di Serra w Serramazzoni. Mieli oni okazję na własnej skórze odczuć jakie panują zasady i jak wygląda praca w prawdziwej restauracji. Uczestnicy i uczestniczki nie ukrywali, że zasady te różnią się znacznie … Ponad tydzień temu zaczęliśmy realizować drugie praktyki zawodowe. Tym razem gości nas restauracja Ristorante La Scuola Di Serra w przepięknej miejscowości Serramazzoni. Nasi uczestnicy od razu ruszyli do pracy. Kelnerzy po wstępie teoretycznym zaczęli obsługiwać kolacje. Podawanie kolejnych dań na talerzach może wydawać się proste, więc Luca Ferrari, opiekun grupy kelnerów zaproponował im przećwiczenie serwowania …