Laureaci Kulinarnego Pucharu Polski 2011 Finał Kulinarnego Pucharu Polski 14 września rozstrzygnął o zwycięstwie Roberta Echausta i jego pomocnika Jakuba Walczaka z Platinum Palace Residence w Poznaniu! Potrawą konkursową było danie z policzków cielęcych z mięsa dojrzewającego i świeżych raków. Trzy ekipy, które poradziły sobie z zadaniem najlepiej, zajęły kolejno: I miejsce: Robert Echaust i …
Półfinał Kulinarnego Pucharu Polski za nami! Wczoraj (wtorek, 13 września) na targach Gastro Trendy w Poznaniu, Jury w półfinale Kulinarnego Pucharu Polski wyłoniło 8 ekip. Dzisiaj zawodnicy zmierzą się z zadaniem finałowym, którego wykonanie rozstrzygnie o zwycięstwie. Tematem półfinałów było przygotowanie zakąski gorącej z sandacza z dodatkiem borowika. Uczestnicy mieli na to 45 minut. Nie … Niniejszym z przykrością informujemy, że unieważnione zostaje postępowanienr 9/EPDN/UOW z dnia 2 września 2011 r. dotyczące usług hotelarskich dla uczestniczek i uczestników oraz personelu Projektu „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa” w dniach 12-13 września 2011 r. w Warszawie. Opiekunowie grupy Uczestników Uczestniczących w praktyce w dniach 13-26.09.2011r. Grupa kucharska – Giuliano Tassarini Ambasador włoskiej kuchni na świecie. Posiada bardzo bogate curriculum, czyniące z niego wybitną osobistość gastronomii i hotelarstwa. Wiedzę oraz umiejętności praktyczne zdobywał na przestrzeni kilkudziesięciu lat w takich instytucjach jak: Institute of Hotel Management and Tourism (Rimini), Institute „Le Notre de … Czwartego września do kraju powróciła piętnastoosobowa grupa Uczestniczek i Uczestników projektu, którzy jako pierwsi uczestniczyli w zagranicznych praktykach zawodowych w ramach projektu „Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa”. W Projekcie bierze udział w sumie 90 Nauczycieli/lek zawodu kucharz i kelner z całej Polski. Zostali oni podzieleni na sześć grup i będą realizować program doskonalenia zawodowego …