« Wszystkie projekty Innowacje » Edukacja »
-
Science2Business Inkubator Innowacyjności
Podstawowym celem „S2B Science2Business Inkubator Innowacyjności” jest podniesienia liczby przedsiębiorstw działających w oparciu o innowacyjne rozwiązania. Działania Inkubatora S2B będą koncentrowały się na wspomaganiu tworzenia nowych firm w następujących obszarach branżowych: Technologie Informatyczne i Mobilne (IT/Mobile), Biotechnologia i Telemedycyna oraz Energia odnawialna.
-
Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych dla małych i średnich przedsiębiorstw
Projekt zrealizowano w celu przeszkolenia 132 pracowników z 80 mikro i małych przedsiębiorstw gastronomicznych z województw: mazowieckiego, podlaskiego, warmińsko-mazurskiego, kujawsko-pomorskiego i pomorskiego w celu zwiększenia ich adaptacyjności do wymogów gospodarki.
-
Profesjonalnie przygotowany kucharz źródłem sukcesu rynku kulinarnego w Polsce
Projekt zrealizowano w celu przeszkolenia 150 pracowników z 90 mikro i małych przedsiębiorstw gastronomicznych w celu zwiększenia ich adaptacyjności do wymogów gospodarki. 40% uczestników stanowili uczestnicy w wieku powyżej 45 +.
-
Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur
Projekt zakładał podniesienie kwalifikacji zawodowych 60 pracowników podmiotów świadczących usługi gastronomiczne na terenie województwa warmińsko-mazurskiego poprzez cykl praktycznych i teoretycznych szkoleń.
-
Ucz się od najlepszych – zostań kucharzem potraw regionalnych
Celem projektu było podniesienie poziomu znajomości sztuki kulinarnej wśród 32 beneficjentów wybranych spośród osób odchodzących z rolnictwa lub planujących rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej w małej gastronomii.
-
Nie ustawaj, kształć się ustawicznie
Adresatami projektu były osoby dorosłe z woj. warmińsko-mazurskiego, dla których uzupełnienie bądź zdobycie potwierdzonego formalnie wykształcenia stało się szansą na nowe, bardziej satysfakcjonujące życie zawodowe.