Przedsiębiorczość

« Wszystkie projekty      Innowacje »          Edukacja »     

  • Science2Business Inkubator Innowacyjności
    Science2Business Inkubator Innowacyjności

    Podstawowym celem „S2B Science2Business Inkubator Innowacyjności” jest podniesienia liczby przedsiębiorstw działających w oparciu o innowacyjne rozwiązania. Działania Inkubatora S2B będą koncentrowały się na wspomaganiu tworzenia nowych firm w następujących obszarach branżowych: Technologie Informatyczne i Mobilne (IT/Mobile), Biotechnologia i Telemedycyna oraz Energia odnawialna.

    www. science2business.pl

  • Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych dla małych i średnich przedsiębiorstw
    Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych dla małych i średnich przedsiębiorstw

    Projekt zrealizowano w celu przeszkolenia 132 pracowników z 80 mikro i małych przedsiębiorstw gastronomicznych z województw: mazowieckiego, podlaskiego, warmińsko-mazurskiego, kujawsko-pomorskiego i pomorskiego w celu zwiększenia ich adaptacyjności do wymogów gospodarki.

    www.hautecuisine.fnm.pl

  • Profesjonalnie przygotowany kucharz źródłem sukcesu rynku kulinarnego w Polsce
    Profesjonalnie przygotowany kucharz źródłem sukcesu rynku kulinarnego w Polsce

    Projekt zrealizowano w celu przeszkolenia 150 pracowników z 90 mikro i małych przedsiębiorstw gastronomicznych w celu zwiększenia ich adaptacyjności do wymogów gospodarki. 40% uczestników stanowili uczestnicy w wieku powyżej 45 +.

    www.kucharz.fnm.pl

  • Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur
    Kulinarna przyjemność z Warmii i Mazur

    Projekt zakładał podniesienie kwalifikacji zawodowych 60 pracowników podmiotów świadczących usługi gastronomiczne na terenie województwa warmińsko-mazurskiego poprzez cykl praktycznych i teoretycznych szkoleń.

    www.kulinarnaprzyjemnoscwm.pl

  • Ucz się od najlepszych – zostań kucharzem potraw regionalnych
    Ucz się od najlepszych – zostań kucharzem potraw regionalnych

    Celem projektu było podniesienie poziomu znajomości sztuki kulinarnej wśród 32 beneficjentów wybranych spośród osób odchodzących z rolnictwa lub planujących rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej w małej gastronomii.

    www.kucharzpr.fnm.pl

  • Nie ustawaj, kształć się ustawicznie
    Nie ustawaj, kształć się ustawicznie

    Adresatami projektu były osoby dorosłe z woj. warmińsko-mazurskiego, dla których uzupełnienie bądź zdobycie potwierdzonego formalnie wykształcenia stało się szansą na nowe, bardziej satysfakcjonujące życie zawodowe.

    www.ksztalcenie-ustawiczne.pl